Kwaliteit

Sinds de oprichting van de ICP Group in 2003 heeft kwaliteit alle aandacht binnen het bedrijf.

„Het doel van de ICP Intelligent Creative Products-bedrijvengroep is om haar klanten een hoog kwaliteitsniveau te bieden.“ Dat is iets wat de meeste bedrijven zeggen. Klanten verlangen daar echter vaak een aantoonbaar bewijs van. Daarom is de ICP group sinds 2009 gecertificeerd volgens de internationale norm ISO-9001 en wordt periodiek gecontroleerd door een geaccrediteerde onafhankelijke certificerende instelling.

Het kwaliteits management systeem van de ICP group heeft als doel om zeker te stellen dat de gedefinieerde bedrijfsprocessen efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Indien er iets fout gaat wordt tevens geborgd dat doeltreffende maatregelen worden genomen om dat in de toekomst te voorkomen zodat een proces van continue verbetering wordt bewerkstelligd.

De toepassing van dit kwaliteitsmanagementsysteem zorgt ervoor dat alle organisatorische en technische processen en acties die de kwaliteit van de aangeboden producten en diensten beïnvloeden, worden gepland, gecontroleerd en bewaakt.

Al vanaf de initiatief fase worden eisen en wensen van de klant duidelijk vastgesteld. Door onze afdeling ontwikkeling worden deze, en de eisen vanuit de internationale richtlijnen en normen, zoals EMC en low-voltage, vertaald naar technische en maakbare specificaties.

Mogelijke risico’s worden gereduceerd door het uitvoeren van een design en proces-FMEA.

Indien gewenst worden prototype-series gemaakt zodat een goed beeld ontstaat van het uiteindelijke product. Na goedkeuring door de klant kan dan de serieproductie van start gaan..

De eigen, of in samenwerking met de klant, ontwikkelde producten worden in onze moderne en goed onderhouden workshop door vakkundig geschoolde en ervaren medewerkers met veel aandacht geproduceerd.

Aan de hand van duidelijk gespecificeerd tekeningen en werkinstructies worden de orders met bijbehorende kwaliteitscontroleplannen gereed gemaakt voor transport naar de klant.

ICP is een erkend leerbedrijf. Hiermee levert ICP haar bijdrage om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst er nog voldoende vakmensen aanwezig zijn.